Whitep, tak se nejdřív přestěhuj sem na divoký sever a já ti mimčo prohlídnu kde budeš chtít
, u nás ti i doporučím PLDD. Ale v Praze o nikom nevím.
Ale co se týká té spádovosti, tak i pokud budeš mít spádového lékaře, tak ti klidně může odmítnou převzít dítě do péče. Navíc PLDD nemá k dispozici kartičky na odběr z paty na metabolické vady, ty se dělají ve věku 48-72 hod.
Jak by to bylo kdybys jela druhý den třeba na dětské odd., aby ti prohlídli dítě - záleží na koho bys natrefila. Pokud na mne a pár mě podobných, tak ti pogratuluju, dítě prohlídnu, nabídnu screening co se dělá a hotovo. Když natrefíš na někoho jiného, tak si můžeš vyslechnout kecy a pak ti dítě prohlídnou, udělají scrrening atd. A nebo na blbce, který bude chtít volat sociálku a pod. Navíc potřebuješ papír o dítěti pro matriku - tam by měl lékař zapsat pohlaví, délku a hmotnost a datum narození. (Matrika to má problém uznat bez toho lékařského razítka).
Snad na posledním jednání České neonatologické společnosti se diskutovalo o tom, že by bylo vhodné nasmluvat výkon s pojišťovnou - prohlídka novorozence po porodu doma i s možností dojet za novorozencem domů. Jenže k tomu bude dlouhá cesta.
Tak si to zkus domluvit po telefonu třeba i na nejbližším novoroz. odd., hlavně kvůli tomu screeningu metabolických vad, apod.
Hodně štěstí.