nyima.. já fakt nevím... mám tři děti a každé je na tom grafomotoricky jinak.. ta dcerka - šestiletá - má adhd a to je právě porucha pozornosti - grafomotoricky, přesto, že psycholožka řekla, že má opožděnou kresbu je na tom líp než její brácha teď v 10,5
prostě každého baví něco jiného, u ní je kámen úrazu opravdu ta pozornost, prostě nevydrží dlouho u ničeho, běhá od jedné činnosti k druhé, k tomu má AS - mírná forma autismu a špatně zvládá velké kolektivy a má migrény už ze školky..u nás teď jsou všechny třídy po 30 dětech, široko daleko, nemám možnost ji jinam dávat, a příští rok by to mělo být lepší, takže jsme dali na radu psycholožky.. pro dobro malé..
takže ač ona sama by moc chtěla, odklad mít bude.. ale nikdo z toho nejsme odvázaní a nebereme to jako samozřejmost
nejmladší je taky na konci června - jen o čtyři dny dříve než starší.. a o odkladu zatím neuvažuji, pokud k tomu opravdu nebudou vážné důvodu.
Myslím, že ty děti zas umí něco jiného, co mi jsme neuměli.. a ten rok grafomotorice, pokud se to cíleně netrénuje, stejně nic moc nedá