Přidat odpověď
Není hodně geneticky daná, ale může být geneticky daná a nemusí to vůbec nic znamenat, ale podle slov naší dr. takové štěstí má spíše malé množství lidí. Já jsem měla před lety taky špatný cholesterol vysoký a dobrý cholesterol hraniční ale spíše ho mám míň než by mělo být. Jedna dr. mi hned chtěla cpát léky na vyladění cholesterolu, ale můj nový internista mi znovu nabral krev a řekl mi, že to mám úplně v pořádku. Upravila jsem stravu, víc se hýbám a hlavně se snažím nežít ve stresu a žít v pohodě (prý to má velký vliv). U stravy používáme dost olivový olej a když už něco smažím, tak používám rýžový olej, který říkají, že naprostá špička a paradoxně je levnější než olivový docela výrazně. Ale používáme i máslo. Jím všechno (nejím ale vepřové maso a nesnáším tučné), víc se hýbu, zhubla jsem přes 10 kilo a jak píšu vše mám o.k. jen pořád prostě ten hodný cholesterol hraniční - každopádně neklesá mi.
Předchozí