Přidat odpověď
Dcera když se rozhodla nejíst maso (cca v podobném věku jako tvůj syn), vařila jsem dál skoro stejně (málo), jen si dcera nebrala maso. Aby to měla pestřejší, přidávala jsem posléze více luštěnin jako součást přílohy, např. původně: maso s bramborem a hrášek; po převratu: brambor, hrášek, kukuřice. Zpestřila a zmnožila jsem zeleninové saláty, přihodila do nich sýry aby tam nějaká bílkovina přistála. Často vajíčko - volské oko - místo masa. Běžně jedla jen přílohu s kečupem, případně se strouhaným sýrem... Polévky dělám většinou bezmasé, tak to se neměnilo. Nijak jsem to zkraje nehrotila s tím, že ji to přejde, ale zatím vydržela (je jí 19). Takže v posledních letech přecijen hledám a zkouším vegetrecepty, jsou jich mraky, v deseti letech asi může jíst co dospělý, ne? Soja se nám neosvědčila, buď to chutná podobně jako maso a má to tu konzistenci, což se dceři příčí, nebo je to hnusný obecně.
Předchozí