Přidat odpověď
vždyť ty jsi taková zcestovalá, tak se inspiruj východními a jižními kuchyněmi (Turecko, Indie, Maroko, Čína...). Teď právě v číně jsme, a docela dost věcí se tu jí bez masa, taky jsou tu Indové kteří celý svůj život maso "v hubě" neměli a neochutnají ho, ani třebas ty vejce a mléčné věci.... a vypadají naprosto normálně, všechny zuby, všechny vlasy.....
Já teda masožrout jsem a zůstanu, ale pár věcí z jejich kuchyní mi chutná - různé ty plackové chleby, čočkové či fazolové nebo cizrnové pomazánky, pečené lilky, restované brambůrky či yamy, smažená rýže či nudle (tyjo tady toho oleje snědí litry a litry, a přitom jsou hubení jak tyčka).
Doma co dělám bez masa tak jsou taky různé placky - bramboráky, jejich obměna s ovesnými vločkami, s nastrouhanou cuketou nebo jinou aktuální zeleninou, zeleninové lasagne (s lilkem a cuketou a protlakem), těstovinové a rýžové variace (velmi oblíbené u mých dětí je přidat sterilovanou kukuřičku, jinak taky cpu do všeho česnek v rámci posílení imunity). Jednu tu čočkovou pomazánku jsem se taky naučila - tady se teda prodává čočka v plechovce (Bonduelle), takže tu jednu malou plechovku scedit, do toho dva-tři stroužky česneku pokrájet, sůl, pepř, majoránku, lžičku či dvě hořčice a velkou lžíci másla, rozmixuju tyčovým mixérem a už to je. Tuhle jsem i pekla domácí chleba v troubě, s pomazánkou zmizel bochník jako nic. Brambory jsou mimochodem taky dobré pečené v troubě (trvá to ale hodinu aby byly udělaný), k tomu klasicky tvaroh...
Jo jinak bacha na "předávkování" zeleninou a následné zažívací obtíže - pusť si TBBT (The Big Bang Theory) a část o tom, jak se Sheldon rozhodl v rámci prodloužení života konzumovat košťálovou zeleninu :-D.
Předchozí