Zkopírovala jsem si Tě, abych na nic nezapomněla. :)
Slušně vychované dítě se taky nad maminkou neofrňuje, neodmlouvá, kočka je daleko větší paličák, hlavně když jí chceš dát prášek...
Tu paní na ten úklid znám, to mámě "ňákou" stejnou ne? K nám teda taky jiná nezavítá. Já teda jsem magor na úklid, každý den magořím s mopem a s luxem, ale zas třeba moc komínky ve skříních nemám...
No, já počítám s tím, že ten pes nebude mít ani boudu, bude žít s náma doma...jako není problém udělat boudu, ale s tím jsem teda nepočítala. Já nechci, aby žil/a venku.
Dovolený a naše výjezdy do zahraničí tak 2x měsíčně mám zajištěný u rodiny, hlídaj kocoury, brácha měl něměckýho ovčáka, tak přislíbil pomoc- RD se zahradou.
Já nechci nic udělat špatně, proto to téma.
a já jsem si zkopírovala tebe, abych taky okomentovala. Zkus to nebrat ve zlém... já se jen dělím a co jsem pochytala od lidí, co nám to řekli následně... některý věci.
Alraune má velký kus pravdy, velká plemena jsou prostě často náchylná k potížím. I s dobrou genetickou výbavou.
Jinak máš pravdu. Jako děti vychováváme od mala, tak venčím tohle mimino... celé noci, a občas ho zpražím ostrým tónem, nebo dostane facku, když na "fuj" nezabere. Facku po zadku.
To mne poučila ta moje kamarádka, co má a chová kde co... že jak to podělám u malého dítěte, tak mám vymalováno.
osobně pro mne doga nebo jakékoliv větší plemeno bydlící základně v domě je trochu nepředstavitelný, na zahradě - kotec atd. (ovčák chrápal v naší sklepní kanceláři, ale pak dal přednost boudě). Asi máme malý dům a uklízečka (já) nějak nestíhá
)
Ale Lassie má super zkušenosti s velmi chlupatými koliemi, my máme i kocoura, /na toho mám alergii - fakt diagnostikovanou/ prostě každý to, co potřebuje.
Myslím, že náš aktuální pes je rodinně dobrá volba, ale ten pocit, že hlídá a že jsem v bezpečí mi asi knírač tak jako ten Ovčák nedá.