| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Myslím že Vitaminy to píše úplně přesně ~:-D Dogy jsou nádherné, všechny co potkáváme jsou neskutečně hodné a nekonfliktní, mám štěně grifonka, který je zbožňuje a lítá s nimi po louce, takže trnu aby blbě neskočily a nezlomily mu páteř, ale jsou úžasné. Pro mě ale co bych nepřekousla - to jak strašně slintají, v Letňanech měl pán 2 krásné dogy a jak vypadalo jeho oblečení si neumíte představit a jak to asi vypadalo u něj doma už vůbec ne, sám to i říkal. A to nejsem nějak extra vysazená na sterilní čistotu, mám ještě ridgebacka takže chlupy a slinty taky všude, ale ne v takové míře.
S nošením kvůli kloubům taky souhlas, když jsem si RR brala jako štěně, bydlela jsem v 3.patře bez výtahu takže jsem ho taky x-krát denně nosila do schodů, od 20 kg už jsem ho neunesla, to měl pár měsíců. Rady "pořiď si psa, kterého u veterináře zvedneš na stůl" tak úplně neberu, protože můj RR si u veta na stůl sám vyleze, když je to zbytečné, ošetří ho na zemi a když byl po narkoze tak mi ho vet pomohl do auta naložit a než jsme dojeli domů, šel už po svých.
Ad finance, ano všechno je mnohonásobně dražší, veškeré léky injekce atd o žrádle nemluvě, se počítají podle váhy psa a tím se zvyšuje cena.
Dogy jsou prostě nádhera ~s~ každopádně pokud se pro ni rozhodnete, tak za každou cenu vemte štěně s PP a o chovateli a chovné stanici si zjistěte co nejvíc informací. Když jsem sháněla grifonka, jela jsem se podívat na štěňata k paní, která je chová mnoho let a dělala rozhodčí na výstavě, až posléze jsem narazila na článek v časopisu, kde ji jmenovali coby typickou množitelku, štěňata zavřený někde ve stodole apod., to jsme sice při návštěvě neviděli, ale intuice mne naštěstí varovala ať ještě hledám dál.

Ještě Alraune, ty chováš ČV, mám dotaz, jaký jsou opravdu povahově, protože já jich u nás potkávám několik, všichni jsou zásadně vždy jen na vodítku, jeden z nich když mě potká s RR, tak stojí na zadních a řve jak Godzilla, chlap ho vodí na flexi vodítku a sotva ho udrží a já jsem pokaždé polomrtvá hrůzou že to jednou urve a skočí po nás, je mi zle při každém setkání ~d~ Upřímně řečeno, nechápu k čemu je dobré mít psa, kterého vodím jen na vodítku, celý život, třeba mi to někdo vysvětlí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.