150 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 200 g cukru 5 vajec 1/2 skleničky (cca 1dcl) vody 1/2 skleničky oleje 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr
Postup: - žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáme olej a vodu - postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva - když je to hodně husté, že to sotva utáhnou metly, přidám trochu vody nebo oleje nebo obojího - nakonec zamíchat ručně sníh z bílků - pečeme na 180-200 stupňů
Pozn.: Když dělám kakaovou nebo oříškovou obměnu, tak dám méně mouky podle množství kakaa nebo oříšků. Množství vystačí na kulatou formu pr. 22 cm (potom lze až 3x prokrojit) a nebo na větší plech 1x prokrojit.
Není to takový ten suchý korpus, co škrábe v krku, zatím měl vždy úspěch.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.