pawlo, otázka je, zda učitelka opravdu VÍ, že tím úkolem (hlídíním bratra) jsi pověřila dceru ty, protože od tebe to neví a podepsat si už může kdo chce co chce. Prostě bych řekla, že ty jsi chtěla opravdu nadstandartně a mimo pravidla dceru uvolnit a tak by teď od tebe měla následovat nadstandartní omluva v omluvném listě nebo lépe po mejlu, kde bys potvrdila, že vše co dcera říká je pravda. dcera udělala tu chybu, že nešla za třídní.
nicméně umím pochopit, že pokud šlo o jednorázovou a neplánovanou akci, asi pospíchala domů za bratrema nějak extra to neřešila. Ty jsi měla pomoci tím, že bys třídní ráno buď zavolala nebo poslala mejl (to i večer, např.), ne že dcera bez vysvětlení předloží omluvňák.
detaily vysvětlovat nemusíš, ale můžeš třídní říci, že syn pomoci potřebovala ty a ni manžel jste bohužel nebyli v dosahu, proto sjte to takto řešili. o diagnóze syna nemusíš samozřejmě říkat nic.
stalo se mi kdysi něco podobného, ale šlo o celé 3 dny - což je už jiný level, samozřejmě,, myslím, ež rodiče ani teď po letech nechápou, co jsem je je já (třídní) opruzovala, když oni napsali rodinné problémy, tak co mi je do toho. jejich dcera to naštěstí pochopila auž s eto neopakovalo