Přidat odpověď
Terezo,
ano, myslím si, že když někdo chce v zařízení primárně určeném ke konzumaci a ničemu jinému konzumovat víc, než na co má peníze, tak by tam a) neměl chodit b) měl si objednat jen tolik, na co ty peníze má (tj. "jedna lahvička by mi nestačila" nebo "nemůžu nepít, když jím" mi nepřipadá jako platný argument).
Viděla bych to tak, že a) zeptám se, jestli mi k objednávce jídla pro víc lidí dají vodu z kohoutku, pokud řeknou, že ne, otočím se na podpatku a odcházím
b) když nechci odejít, objednám sobě i dítěti jednu láhev pití (na spláchnutí jídla, když už to nutně potřebuju) s tím, že až vylezeme ven, tak v nejbližší sámošce koupím další láhev a "dopijeme" se.
Případně když jsem v blbé finanční situaci, tak si bez výčitek udělám dlabanec doma a na mezi si uspořádám piknik.
Ale to, co popisuje Přezdívka, mi přijde tak nějak napůl a docela vyčůraný. Taky nesnáším nazývání sockami, ale když jdu do hospody a chci tam něco konzumovat, tak buďto na to mám a chci to za to dát, a pak si to objednám, nebo na to nemám/nechci to za to dát, tak si to neobjednám.
Předchozí