Haha, tak tohle je zrovna u nás aktuální téma.
První myčku jsme dostali s manželem jako svatební dar – bylo to v roce 1997 a myčka byla tenkrát fakt „horká novinka“, měli jsme tu malou, Siemens a vydržela nám bez servisu až do roku 2009, čili 12 let. Tím, že byla ta malá, tak jsem tam umývala talíře, hrnky, příbory….kastroly a panve ne – to se tam už nevlezlo. Samozřejmě pomoc to byla taky.
Pak jsme 4 roky neměli žádnou – až do předvčerejška, kdy manžel koupil druhou – větší, Bosch, na 9 sad či tak nějak, prostě vlezou se tam i kastroly atd., ale šířka malá – 45 cm, aby se nám to vlezlo do linky.
Hned jsem se ho ptala na tu úsporu elektřiny, že jsem četla, že to hrozně „žere“ a on hned vykoumal a spočítal, že prý jedno komplet umytí přijde na 3.5 Kč za elektřinu. Nevím, jak a odkud tenhle údaj vzal.
Mně ta myčka zas až tak moc nechyběla ty 4 roky – a to, když odešla, jsem byla na mateřské, čili věčně nádobí. Ale říkám, kdyby ji nekoupil, tak by se nic nestalo.
Daleko důležitější je pro mě pračka na 9 kg prádla s odloženým startem – to je pro mě luxus a pomoc veliká.