Přidat odpověď
Vitaminy a Pawllo, přesně tak.
"Vyrobíš dceři problémy" - taky se mi ježí všechny chlupy na hlavě při představě, co se asi těmi problémy myslí. Taky mě napadla šikana ze strany učitele (co si budeme povídat, má milión a jeden způsob, jak žáka vydeptat, když je na to dostatečně velkej ....píp.)
Pawllo, já bych postupovala hodně podobně jako Ty. Přeju, ať se to všechno vyřeší k uspokojení všech.
Fakt se nedivím, že jsou rodiče už preventivně nastražení, když je přístup učitelů ve stylu "přiznej se, žes udělal chybu, i když ty si myslíš, že jsi postupoval lege artis, protože jinak tvému dítěti můžu udělat ze školy peklo".
To je fakt pro učitele takovej problém přesně definovat, v čem vidím problém, a jednat s rodičem jako se svéprávným tvorem? Myslím, že kdyby ta učitelka řekla Pawlle, že to puštění ze školy vnímá jako nestandardní a že by si s ní jako s rodičem potřebovala ujasnit, že bylo skutečně všechno v pořádku, že by Pawlla tuhle diskusi nezaložila.
Prostě mi přijde nevhodný, když učitel vystupuje rovnou z pozice tupounské a ignorantské síly, a výrok "(ač tě moje kolegyně z hodiny pustila a maminka ti napsala omluvenku), tak já ti napíšu neomluvenou hodinu" za takové tupounství považuju.
Přišlo by mi naopak adekvátní, kdyby buď řekla to s tím ověřením, případně řekla té mamince "tentokrát to bylo jak to bylo, ale příště bych v takové situaci potřebovala, abyste udělala to a to, protože ve školním řádu je to tak a tak, a když ho nedodržíme a něco se stane, tak bychom nebyli krytí".
Ne se stavět do pozice síly a rovnou vyhrožovat.
Předchozí