Přidat odpověď
Malý příklad. Kdysi psali na idnes, že Bakala už namá TP na Modravě a obec kvůli tomu příjde o hodně peněz na daních.
To je nesmysl. Bakala by musel být OSVČ podnikající na území obce, což určitě není,aby to mělo nějaký vliv na daňové příjmy obce. Novinář, co článek napsal si ani nepřečetl zákon o rozpočtovém určení daní, který je asi na tři stránky nebo se mohl zeptat někoho, kdo tomu rozumí. Ne, on to prostě napsal jako hotovou věc.
Třeba Bakala dával Modravě nějaké dotace, nebo nevím, ale určitě to nemohlo mít daňovou souvislost.
Pracuji už 15 let na obci jako účetní, tak vím co mi chodí za daně a v jakém poměru. Tenhle zákon znám, tak vím, že ten novinář napsal úplný blud nebo minimálně dost nepřesnou informaci. A už jsem se setkala s podobným bludem, který se týkal zákona o evidenci obyvatek. To dělám taky, takže i tenhle zákon znám.
Napsal to do celostátního deníku. Člověk by očekával určitou míru profesionality. Co asi napsali jiní novináři o zákonech, které neznám nevím. To nedokážu posoudit, ale iluze si nedělám.
V pořadu Na vlastní oči nebo v Občanském Judu byla jednou reportáž o někom, kdo znemožnil sousedům přístup k nemovitostem. Ta kauza se týkala člověka z vedlejší vesnice, kterého znám a znala jsem i hodně té kauzy. A zase, byla naprosto zmanipulovaná tak, aby ten majitel cesty z toho vyšel jako totální gauner, přitom tam bylo spousta důležitých okolností, které v reportáži záměrně zamlčeli a které by ten případ ukázaly v úplně jiném světle.
Ne, vážně, nedělám si iluze.
Předchozí