Gerberko, já bych to bratrovi zase za zlý neměla. Nějak nerozumím tomu, proč bych měla očekávat, že celá široká rodina se bude snažit navázat blízký vztah s mým dítětem. Já teda mám sestru, zatím bezdětnou, takže teta nejsem, ale vím, že s cizími dětmi to prostě neumím, jak je neznám, tak nevím, jak se k nim chovat. 5 minut pochovat a pak raději honem vrátit.
Prostě cítím rozdíl mezi svými dětmi a dětmi někoho jiného, byť je to můj sourozenec. Když si strejda se synovcem rozumí, tak je to super, ale nevím, proč by to člověk měl nějak "lámat přes koleno" a sám se hlásit o hlídání a sám vymýšlet výlety apod. Nechápu, proč si tolik maminek myslí, že kvůli jejich dětem se bude celá rodina stavět na hlavu. Bratr má své zájmy a svůj život a má na to plné právo. Mého syna má sestra taky už hlídala, ale vždycky jsem ji musela poprosit, nikdy se nehlásila sama a nikdy mi na tom nic divnýho nepřišlo. Chápu, že jako bezdětná 25-letá hezká holka se spoustou přátel má na sobotní večery zajímavější program a respektuju to. S miminkem si vůbec nevěděla rady, až když začal syn být parťákem, tak si ho i občas užije. Ale nevidím důvod, proč by k nám měla jezdit prioritně za účelem vytváření vztahu se synovcem.