přijde mi, že vztahy v širší rodině jsou formovány staršími generacemi. A to hodně. Vstupují do toho samozřejmě jednotlivé individuality zzúčastněných, ale jakési vzory fungují hodně, jak pozoruju: můj otec měl sourozence, babička jejich vztahy nějak moc neutužovala-byli teda od sebe 18let, ale její působení mělo myslím vliv, vztahy byly takové nijaké. Naproti tomu prarodiše mé matky, která je ze 3sourozenců-a taky tam byl mezi nimi 15let odstup-si nás jako vnuky brávali hromadně třeba na týden o prázdninách, slavily se narozeniny, kdy se sjela celá širá rodina, rozlezlá po celé republice, vánoce...prostě mí prarodiče to opravdu utužovali. a máma má fakt s bratry super vztahy, já se svými bratranci a sestřenicemi taky, dodnes se snažíme, když už prarodiče nežijí, vidět se, oslavit třeba svatby, promoce už proto, abychom se setkali.
Já mám taky 2bráchy, dětství a dospívání bývalo fakt divoké, rubali jsme se jak koně (do pozdního věku, kdy by to člověk už nečekal
, dodnes se pohádáme do krve, ale myslím, že se máme hodně rádi, kdyby se něco stalo, myslím, že se na ně-holomky-můžu obrátit. Blbý, že odtáhli až do Čech. Tím se vidíme třeba jednou za 2-3měsíce. Jejich děti mám moc ráda a snažím se, aby s nimi má dcera měla co nejintenzivnější vztahy. Je to pro mě důležité.