loňský rok bych na tenhle příjem nedosáhla, jsem ráda, že jsem skončila v černých číslech a tak tak se vyhnula ztrátě. Letošní to už bude, snad, v pohodě.
Já jsem tu spíš rozváděla teoretickou situaci, jak je možné, že se nám po téhle změně najednou nevyplatí, abychom byli oba OSVČ, ekonomicky aktivní. Včera jsme to tak z hecu počítali a jak to dopadlo jsem psala výše - když nebudu pracovat, roční příjem naší rodiny bude o cca 300 tis. vyšší
a to mi přijde absurdní - jak je to možné, že se vyplatí (a to až tak) nepracovat?
(on taky ten rozdíl je daný tím, že máme malé děti, kterým musíme platit školku - tady je jenom pro předškoláky - a hlídání, abychom mohli oba pracovat. Plus tím, že se starám o malé děti, mi bude stát v případě nepracování platit zdravotní a sociální. Kdybychom měli všechny školáky, tak samozřejmě ušetříme rovnou a rozdíl mezi pracuju a nepracuju nebude zdaleka tak velký + u velkých dětí nad 15 let mi ani stát to zdravotní a sociální platit nebude - tam už pak tenhle rozdíl zmizí zcela)
V zásadě by se to dalo formulovat, že rodinám s malými dětmi se nevypalatí, aby pracovali oba.