Libii,
nasla jsem tohle v cestine, vetsinu jsem procetla a opravdu doporucuji si to cele prostudovat a zaridit se podle toho.
http://is.muni.cz/th/209905/pedf_m/
Asi bych se obratila na tu pani,codelala tehle praci supervizi. Nejsem v CR, takze nevim, kdo se na to specializuje. Kazdopadne cim dele ta porucha trva, tim hur se toho zbavuje.
Medikace je zminovana pouze v pripade, ze tato diagnoza je soucasti jine psychiatricke diagnozy (schizofrenie atd) a je nutna ustavni lecba. Za danou psycholozkou uz bych opravdu nechodila
.
Jinak moje dcera takhle nemluvila ve skolce, po 6ti mesicich dostala tuto diagnozu. Potom menila skolku a nastesti jsme se dostali do pece logopedky, ktera je zaroven specializovana na ruzne poruchy chovani (a jako jedina siroko daleko ma zkusenost s touto diagnozou) a v nove skolce uz to pak bylo o hodne lespi. Nakonec se ukazalo, ze dcera ma poruchu sluchu. Dostala naslouchadla a situace se rapidne zlepsovala a dnes je ji 10 let a je spis extrovert. I kdyz urcite sklony k psychicke labilite ma stale.
Nejdulezitejsi je najit spravneho odbornika. Ta diplomka ma hodne uzitecnych informaci. Jelikoz je tato porucha celkem vzacna a neznama, tak pouceny rodic je zakladnim predpokladem uspechu. Drzim palce
.