Přidat odpověď
OSVČ daně a odvody platí, milionář snad není žádná zvláštní kategorie, ne? Daně z příjmů, odvody, DPH, daně z nemovitostí, daně z převodu nemovitostí, spotřební daně a tak platí snad každý, ne? A v nemalé výši. Pokud někdo vydělá ročně miliony, tak za předpokladu, že stát tu daň umí vybrat, zaplatí přece mnohonásobně víc, než někdo, kdy vydělá třeba 200 tisíc.
Já bych strašně chtěla vidět ten vymakaný propočet, který má ČSSD k dispozici, jak dosáhneme přinejmenším vyrovaného státního rozpočtu, když zavedeme progresivní daň a zvýšíme daňovou zátěž korporacím a OSVČ. Je mi fakt zle, poslouchat kecy o tom, že jsem parazit, platím daně a odvody jak kráva jak ze závislé činnosti tak jako OSVČ, a pak tohle?
Je mi z toho dneska špatně a úzko, nejvíc mě teda dostal Kypr, kde na befel EU budou lidem znárodněné vklady v bankách, aby ty banky přežily (jestli jsem to teda správně pochopila). V tomhle světle teda tvorba jakýchkoli úspor postrádá smysl, u nás pak bude nejjednodušší znárodnit penzijní fondy, tam to bude všechno pěkně pohromadě (koneckonců u sousedů už to proběhlo).
Nevím, kde vzít na mandatorní výdaje, ale tuším, že zvýšení daňové zátěže není jediná možná cesta.
Předchozí