terezo, ale já tomu rozumím, fakt. když jsem se po mateřské vracela do pracovního procesu, tak jsem také celkem realisticky zvážila, že práce ve firmě, kde jsem byla před mateřskou s neplacenými desítkami přesčasů a s majitelem, který trval na přítomnosti na pracovišti minimálně 9-17 bez jakýchkoliv výjímek - neexistovalo, že by si někdo něco napracoval a šel dřív domů (školka apod). kamarádka (OSVČ) mi nabízela, ať si zavedu doučovací živnost, že pak pro mě bude mít práci jako pro OSVČ - vedení kursů pro přípravu ke zkouškám na gymnázia a VŠ. jenomže to byla jen odpoledne a večery, takže nic pro mámu malých dětí.....
tak jsem šla znovu do státní školy, kde jsem věděla, že uspořádání času na práci a času na rodinu bude volnější. to samozřejmě zvažuje i OSVČ. Já nikomu nezávidím, nemám důvod, vidím, jak se ti OSVČ musejí otáčet, aby uživili sebe a případně další, se kterými spolupracují. ale trvám na tom, že ani zaměstnancům není tak úplně co závidět, každá práce a každé "uspořádání" má prostě svoje plusy a mínusy
teď se pomalu začínám rozkoukávat, co dál, ale nevím, zda změnu už chci nebo ještě ne. ta kamarádka s agenturou na kursy mě láká pořád