Prahou kráčí lev se klukům také moc líbila
Když byli kluci menší, nosila jsem s sebou v batohu většinou knížy pověstí nebo knížky o strašidlech (V.Cibula: Pražské pověsti, David, Soukup: Za strašidly po Praze, Neprakta, Švandrlík: Praha plná strašidel), u těch strašidelných je tedy potřeba vybírat, některé pověsti jsou opravdu strašidelné. Pověsti o Praze jsou i v Obrázkové staré pověsti České (Žárský, Janda). Ráda mám také knížku Praha známá i neznámá (Motlová). Na prohlížení obrázků je moc hezká Praha, podrobný obrazový průvodce. Moc hezké jsou knížky od paní Ježkové (Praha, babka měst nebo Strážci pražských ulic), to jsem zatím četla já a pak klukům na procházkách vyprávěla. Jako inspirace na procházky je ještě hezká Praha s dětmi na krku.
A ještě mne napadlo něco jiného. Pokud malý rád chodí po Praze, nelíbily by se mu vlastivědné procházky? Pořádá je Pražská informační služba, jsou to dvouhodinové procházky pro děti od 6 let (ale chodí tam i menší děti, my jsme byli poprvé, když mladšímu ještě nebylo 5 let). Teď v březnu budou ještě dvě a zrovna moc hezké, v sobotu Za apoštoly na Staroměstskou radnici a o týden později Kterak Šemík Horymíra zachránil (tady je případně program http://www.praguewelcome.cz/cs/prazska-informacni-sluzba/nase-sluzby/vlastivedne-vychazky-prahou-za-poznanim/aktualni-program/)...