Já myslím, že vůbec. Je to přiměřené. Já mám těch dětí víc, jsou asi i starší, ale dělají toho méně- díky nemocem (syn má těžkou tikovou poruchu). Takže se přizpůsobuji jejich zdrav. stavu. Např. když má dcera (astmatička) horší období tak nevysává. Jen zametá drobky v kuchyni a uklízí stůl. Má s mladší na starosti myčku. Kluci každý pátek vysávají byt (dle potřeby i přes týden). Já vytírám. Nejstarší má na starosti odpadky. Večer si taky připravují věci na ráno a uklízejí brajgl v pokojících. Mají šuplíčky na nošené věci, když jsou ve škole, mají tam domácí a když jsou doma mají tam školní... a když je včas nepřeberou a nedají prát (mladšímu se tam vesměs hromadí smradlavé fetky a zašpiněné trika) tak si to cvičně vyperou v rukách. (Já to samozřejmě pak vyperu pořádně v pračce, jde o ten princip, že nemají sladovat špinavé smrduté věci v šuplíkách). Utírají si prach ve svých pokojích. A samozřejmě chodí na nákupy. O víkendu, pokud jsme doma, mi čistí zeleninu k vaření (jíme převážně zeleninová jídla takže se fakt nadřou
)
PS: Taky chodí ze školy s tím, že jejich spolužáci NIC nemusí! Ale ví, že když chtějí ven nebo k pc, musí mít splněno vše do školy a nesmí být nikde viditelný enormní čurbes.