já včera pekla házela sem do pekárny 100g měkkého másla 2lžíce rumu 2 lžíce medu 250g cukr moučka 1/2 balení koření do perníčků 500g hladké mouky 1/2 lžičky jedné sody, vyvaluje se hned a dává na plech před pečením pomažeš vlažnou vodou a po hned po vyndání horké pomažeš vajíčkem rozkvedlaným v mléce - když uděláš vyšší vrstvu jsou měkké a pokud zavřeš do krabice, ani neztvrdnou
ale jinak všeobecně platí, že čím víc meduv receptu tím víc perníčky tvrdnou a potom taky hned po upečení sundat z plechu, protože pokud na něm vychladnou, tak se vlastně vysuší a jsou tvrdé.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.