| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Anni,
no já tedy podle příspěvků většiny nejen, že nemám děti extra nadané, ale mám je totálně zaostalé.
Ale předčasný nástup do školy není až tak o nadání jako o všestranně vyrovnané zralosti ~d~. A podzimní děti jsou podobně jako děti letní hodně hraniční, nemusí být exra nadané, ale mohou být školně zralé, proto jejich zařazení mezi předškoláky by mělo být posuzováno individuálně.

Mě dost štve, že zatímco když rodič letního dítěte začne zvažovat odklad, protože se mu zdá, že dítě není zralé, většina mu radí "dej na svůj instinkt, nám se odklad osvědčil atd....".
Když ale začne rodič podzimního dítěte uvažovat o předčasném nástupu, ač tyto dvě děti (letní a podzimní) nedělí třeba víc jak dva týdny, tak se strhne vlna "nemysli si, že máš nějakého génia, tohle a tohle umí každý tříleťák a naše to navíc zvládalo už jako batole a nikam jsme ho necpali....a co si chceš tíhle dokázat....případně, chudák dítě, bereš jí dětství....". Jako by rodiče těchto dětí měli úplně jiný instinkt nebo já nevím....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.