Přidat odpověď
Co se týče záloh,vše (snad kromě pražské plynárenské) chtěli vidět úmrtní list. Na plynárenske jsem dostala vynadáno,jak to,že jdu až teď,když jim tam musím dát vědět do 8 dnů od úmrtí. Nicméně úmrtní list dostává vypravitel pohřbu a k tomu,aby se s tebou bavili ohledně snížení záloh,musíš mít stavy plynomeru a elektroměru. Určitě ale potřebuješ plnou moc od všech dědiců,abys toto mohla vyřídit. Úředně ověřená být nemusí. Všechna aktiva i pasiva pak probere s vámi notář u dědického řízení. Me kontaktovali do měsíce a půl po úmrtí maminky. Probíhalo to tak,že na první sezení jsem byla já,druhé a závěrečné půjdu s bratrem. Tam jsem absolvovala dotazy k dluhům a majetku. Notářka rikala,že může mít do měsíce vyřízeno. Ale my dědictví přijali a veškeré dokumenty jsem měla s sebou. Jediné,co jsem musela zařídit je znalecký posudek k nemovitosti. Stačil ji z realitky kvůli výpočtu odměny pro notáře. Jsem doma na mateřské a všude tahám malou s sebou a prosím je o urychlení kvůli tomu,že nemám peněz nazbyt. Většinou jsou vstřícní,ale bez úmrtního listu to nejde. Držím palce,abys to zvládla co nejlépe,ať už jakkoliv.
Předchozí