Přidat odpověď
Celá tahle debata mi připomíná nedávnou diskuzi o galantnosti mužů. Jedna z diskutujících se divila, že při chůzi do/ze schodů muž jistí ženu. Když jí to bylo vysvětleno, tak prohlásila, že ona do/ze schodů umí chodit a jištění nepotřebuje.
Myslím, že do/ze schodů umí chodit každá z nás. Každá umí otevřít dveře, nést si sama deštník, obléct si kabát. Je to ale důvod, proč bychom měly ignorovat pravidla slušného chování a dokazovat, že se bez nich obejdeme? Samozřejmě, že v létě je horko na punčochy, mužům vadí saka. Přesto ale je ale společenskou nutností si je vzít na sebe, jdeme-li do slušné společnosti.
Byla jsem vychována tak, že tahle pravidla mám hluboce v sobě. Má je v sobě i můj muž. Vychovávám tak i svého 9ti letého syna. Rodina.cz mě ale stále víc přesvědčuje o tom, že je to práce zbytečná. Máme přeci svobodu a každý si může nosit co chce a kdy chce. Můj syn nebude-li znát pravidla, nebude buranem (jak si myslím já), ale svobodným člověkem.
Tak jo, zamyslím se nad sebou a trochu slevím ve svých výchovných požadavcích. Ostatně nedávno mi syn říkal, že netuší, proč si má doma utírat při jídle pusu, než se napije. Ve škole prý žádné ubrousky nejsou.
Předchozí