Přidat odpověď
Přikláním se k verzi "hoax" - tedy že slyšela nějakou nepříjemnou zprávu ohledně vztahu vás a jí (že jste třeba údajně! někde prohlásili, že ji dáte do důchoďáku nebo já nevím co za oslovinu), nebo údajně zaručené info o vztahu jednoho a druhého syna, nebo má nějaké šumy ohledně majetku (společný dům znamená co - je její/tvého muže, jak se vypořádali bratři atd atd).
Prostě jí něco šrotuje v hlavě.
No a nebo ty vlastní zdravotní problémy. Moje tchyně je normálně zlatá, ale ohledně svého zdraví tajemná jak hrad v Karpatech a hodně dlouho trvalo než se naučila říct že jí není nejlíp, asi takový ten pocit že musí být fit a dělat všechno jako vždycky i kdyby trakaře padaly a měla jen jednu ruku a jednu nohu (no prostě úplný opak hypochondra, zdá se to bezva ale má to zas jiné úskalí....). Tak třeba je naštvaná že jste si "nevšimli" (byť danou věc třeba tají, ale správný rodinný příslušník má přece "vycítit" zcela neomylně atd).
Nebo potíže v práci? Třeba moje máma byla jednu dobu hodně zpruzelá ohledně toho posunutí doby odchodu do důchodu a na každé návštěvě nám opakovala jak by za dřívějších okolností touhle dobou dávno v důchodu byla a teď že musí ještě 2 roky ... (jinak je teda statečná, maká ve třísměnném, takže to naštvání chápu, jen že to trochu změnilo její přístup i k jiným věcem, teď už ustřihává metr tak je zas veselejší).
Ať to je jak chce, změnit chování musíš ty a naučit to i děti aby uměly babičce říct "dík babi nechci", "nejsem malý mimino, zvládnu to sám" a tak, no s vaší pomocí jim a prarodičům se to snažte mít pod kontrolou v tom smyslu, že vy dáte info kdy jste k dispozici a kdy se bude dělat to a to a snažit se o eliminování nějakých manipulativních zásahů na poslední chvíli typu "potřebuju to teď/dřív/později"
Předchozí