| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Taky jsem si myslela, že to je pohybem a příjmem potravy. Po druhém těhotesntví jsem přesvědčena, že je to nějakým hormonálním nastavením v těle.

Moje váha byla kolem 58kg (uprostřed BMI křivky, žádná hubeňoura, ale ani oplácaná), vždy aktivní co se týče pohybu, ale i aktivní lenoch, který vydrží v pohodě ležet týden :) a nemá z toho výčitky svědomí.

Po 3 měsících braní kortikoidů na nemoc 5kg nahoře (jídlo a pohyb více méně stejný, možná spíše jídla méně), takže 62-63, které se mě držely další roky ať jsem se hýbala více nebo méně, jím jak protržená a hodně sladkého, fakt hodně. Ale asi to kompenzoval hodně pohyb.

Pak těhu, do šestého měsíce mínus 5 kg (neskutečné blití), pak během dvou měsíců díky vysokému tlaku při stejném objemu jídla 20kg nahoru!!! Po porodu, 15kg dolů bez jakéhokoliv pričinění, s méně pohybem (po císaři mi nebylo hej), navíc v zimě...pak anitiko (strach z dalšího otěhotnění,takže jediná spolehlivá byl kondom a pilulky :), já vím iracionální...)asi 5 měsíců a 5 kg nahoře.

Takže mi zůstala váha další 4 roky na nějakých 73 cca. Pak těhotnění podruhé, na dietě na těhu cukrovku, takže blití dolů 3 kg a pak šla váha nahoru 13kg od původní váhy, takže porodní váha 85 kg...nyní doháním ve sladkém co jsem "zameškala" :))) a v 8 týdnech malého mám původní předporodní váhu - 73kg! Po porodu je mi dobře, ale na cvičení nebo podobné skopičiny zatím nee, procházky v arktickém mrazu nehrozí, takže doma jen žeru a to sladké toho je:). A váha jde sama dolů. Upřímně jsem pro snížení váhy neudělala NIC, leda to že "žeru" jak protržená i v noci, kdy mám hlad při kojení.

Nikdy jsem nehubla, nemám zkušenost s dietama a podobným, zatím není potřeba. Ale po tomhle si opravdu myslím, že je to hormonálním nastavením v těle jestli ukládá nebo hubne. Takže kdyby vědci vymysleli hormon který to vypíná, stačilo by si dát denně tabletku a člověk by hubnul....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.