Potřebuju vyřešit jednu nepříjemnou situaci :-(. Respektive potřebuju poradit.
Můj bývalý šéf - cizinec - pro kterého jsem před pár lety pracovala docela dlouho, nyní už pouze na dálku přes net, přišel s nabídkou nezávazného sexu. Vídáme se tak jednou ročně na pracovní schůzce, nikdy nebyl žádný náznak ničeho, nikdy si nic nedovolil, pouze minulý rok na té jedné schůzce mi v závěru položil takovou divnou otázku ve smyslu:"a teď pojedeš pěkně domů za svým mužem a dítětem...?". Já tenkrát odpověděla přirozené ANO a odjela jsem. Nic se nedělo několik měsíců.
Letos se budu vdávat. Tuto novinu jsem mu v e-mailu oznámila. Přišla mi taková divná odpověď, něco jako: a teď už s tebou nebude žádná legrace, propásli jsme šanci", brala jsem to s úsměvem jako něco, co napíše chlap ze srandy, jakože se ženská, kterou dlouho zná, prostě vdá. Napsala jsem mu zpět, že legrace se mnou zůstane i nadále, že na stavu nezáleží. Na to mi dorazil šokující e-mail s nabídkou pravidelného sexu... Jsem šokovaná, urazilo mě to. Vždy jsme mezi sebou měli moc pěkný přátelský vztah a nikdy jsem nic nepozorovala (celých 12 let). On je samozřejmě x let ženatý a starší.Skoro o 15 let.
Poraďte, jak sestavit slušnou, jasnou, ale přesto tvrdou zamítavou odpověď, a přitom se pokusit o zachování toho všeho, co jsme spolu za takovou dobu vytvořili - myslím naše fajn přátelství?
Děkuji za názory i za to, že jste dočetli až sem.