| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Syn má od první třídy Comenia script a nemůžu si nové písmo jako matka i učitelka vynachválit.

Hodně jsem se rozhodovala, zda do toho jít. Předpokládám, že písmem z roku 1932 se v ČR už dlouho psát nebude. Zcela jistě ne dalších 20 let. Jelikož na tu dobu právě děti připravujeme, přijde mi CS jako nejlepší volba.

Většina států EU vyučuje od první třídy tiskací písmo, podobné právě CS.
U mne rozhodly hlavně písanky 2-3 třída. Něco takového jsem ještě neviděla.
Děti nemají jen hodinu psaní a otrocky neopisují správné tvary. V druhé třídě je písanka Umím psát na cestách spojena se zeměpisem, ve třetí třídě pak s historií písma + dějepisem - Putování za písmem.
To vše velmi zajímavou a zapamatovatelnou formou. Osobně si moc básničky nepamatuju, ale ty z písanky jsem si do paměti uložila hned a ráda.
Díky nim se děti v druhé třídě seznámí s pokrmy, vlajkami a zvyky jednotlivých států apod.

Když se v r. 1932 přestalo psát švabachem, taky s tím mělo hodně lidí problémy.
Dnes je potřeba, aby se učitelé začali sami nové písmo učit a aby školy zaplatily ne zrovna levné písanky.
A v tom je právě zakopán pes.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.