Brito, asi vím o CS poněkud více, než většina populace - nepsala bych o tom, kdybys tuto otázku nepoložila. CS vyučuju.
Ještě jsem nezaznamenala dítko, které by díky CS nepřečetlo psací písmo. Cca v 50ti školách se už čtvrtým rokem nové písmo učí a další školy budou přibývat geometrickou řadou.
Není pravda, že CS píše člověk pomaleji. Pouze snad ten, který se v ZŠ učil písmo z r. 32. Písmo je i v dospělosti čitelnější, než písmo psací. Já osobně nepřečtu po 80% lidí psaný text psacím písmem. V tiskacím je poměr přesně opačný. Jsou mi sympatické speciální tahy pro leváky a praváky. Písanky CS stojí o několik tříd výš nad ostatními. Vysoké procento dětí na druhém stupni píše tiskacím písmem, byť se učili psací. Staré písmo stejně časem zmizí - stejně jako švabach.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.