| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj,
dcera chodí do první třídy a loni jsem řešila totéž. Paní učitelka nám již v červnu nabídla, že může učit Comenia Script, pokud má někdo zájem. Opravdu jsem nevěděla a pak jsem to nechala být. Prvního září na schůzce se pár rodičů přihlásilo, stejně tak dcery spolužačka v lavici. Řešila jsem to doma s manželem, on byl jednoznačně pro (cizinec, stejně tak spolužačky maminka je cizinka). Řešila jsem to i tady na diskuzi. Nakonec se na to písmo přihlásila zhruba půlka třídy (z 24 dětí). Paní učitelka je skvělá, dala nám obě možnosti, učí každého to, co chce. Nakonec v tom nevidím jediný problém. Holt půlka třídy má písanky, druhá půlka sešity na CS. Na třídních schůzkách nám pak říkala, že všechny děti píší dost dobře, žádné větší problémy nemá. Je to i tím, že si mohly vybrat. Zároveň mají děti zájem učit se i písmo opačné, takže ve chvílích volna zkoušejí. Číst se samozřejmě učí oboje. Také nebyl problém se nahlásit na psací písmo a v průběhu roku přejít. Učitelka předím učila jednu třídu 5 let, takže je to i pro ni "premiéra", co se prvňáčků a CS týče. I když prý k nim ve 3 třídě přestoupila holčina, co měla velké problémy se psaním. Zkusili CS a prý se zlepšila v mnoha směrech.
I když si tak z nostalgie říkám, jestli se neměla učit psací písmo, že by jí to asi taky šlo dobře. Na druhou stranu doba jde dopředu, CS je tady asi 3 roky a myslím, že je to zkrátka moderní písmo. Já sama psací písmo vůbec nepoužívám, je mi 40. Stejně tak manžel ne. A bůhví, jak to bude za pár let. Třeba si budou středoškoláci nosit notebooky a místo psaní datlovat~t~

Jedna ukázka ze dne otevřených dveří v listopadu"

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.