Malá si také cucá, sestra je logopedka, jsme probíraly, co s tím.. Příčinu to mít může, ale také ji mít nemusí.. Buď si to "jen" užívá nebo tam důvode je.. pak je problém s tím, že pokud jí ten paleček zkrátka vezmeš, tak příčina zůstává, ale vnější projev se přestěhuje - tiky, kousání nehtů.. Právě jsem byla varována, že ta síla, která působí na zuby je vážně velká, prostě podtlak
, malá má zoubky zatím v pořádku, tak teď snažím vysvětlovat, vysvětlovat a vysvětlovat.. Nejvíc pomohlo, když si s ní sestra "jako oficiálně promluvila"
.. jako paní doktorka atd., že se to dětem stává.. a že by neměla.. a pak něco slíbila výhledově
Malá to vydržela dva dny, ale pak se stalo, že lekla, snažila jsem se ji utěšit, ono byla strašně nešťastná a pořád se ptala a opakovala, jestli může.. bylo mi jí strašně líto a řekla jsem, že může
.. ale myslím a doufám, že dcera se cucáním nejen uklidňuje, ale že "jí" to prostě dělá dobře, "cucá" i ve chvílích pohody, mno, snažíme se řešit vysvětlováním, dudel nikdy nechtěla, ale panenkám je dává