Sam já ti neberu že takové jsou, jenom nepřijímám že je to díky nezakazování.
a) nemusíš nic zakazovat dítěti, které na to tak jako tak nemá čas, to vidím u nás, už jsem to psala, nám by se 2,5 hodiny denně do programu ani nevešlo.
b) tvoje děti jsou z těch které prostě nemají tu potřebu.
Mmch, kde se berou ti puboši vysedávající hodiny a hodiny u FB a podobně. Z rodin kde se počítač zakazuje evidentně nebudou, to by tam sedětr nemohli
A poslední poznámka k tomuhle
" dispozici mají všechno od compu,Ipadu až po Iphon,takže je to pro ně běžná součást jejich života. Nic nadstandardního čemu by bylo potřeba věnovat nějakou zvláštní pozornost."
Nejde přece o to zakazovat dětem přístup k těmhle mašinkám. NAše děti taky můžou na PC, na noťas, na iPad... (na telefon už ne, protože mi ho furt vybíjejí
a já ho pak hledám
) a není to pro ně nic exotického ani "zakázané ovoce" které by je neodolatelně lákalo.
Přesto jsem přesvědčená, že bychom jako rodiče měli mít pod kontrolou co na těch mašinkách dělají a kolik času jim věnují
A že by se pohybu ve virtuálním světě měla věnovat minimálně taková pozornost jako je to u toho reálného. Taky tam nencháme děti běhat jen tak bez dozoru jak, kam, s kým a na jak dlouho se jim zamane. Mluvím teda o té kategorii řekněme do 10 let, abych se držela tématu.