Přidat odpověď
"Protože odpovědi s pomocí Bible jsi dostala. To, že se ti nelíbily ... s tím nic nenadělám, měla bys kromě toho, že mě obviníš z toho, že ničemu nerozumím umět nějak korektně a logicky protiargumentovat"
Argumentuji tím, že jsi mi nedala odpovědi na položené otázky. Já jsem se neptala na to, jak byla země a vše co je na ní stvořeno, ptala jsem se proč byl stvořen člověk a jaký je smysl jeho života. To, co se píše na začátku Bible znám, nemám problém s pochopením textu. Ale není to odpověď na otázku.
Tedy jinak.
Proč mě Bůh stvořil? Co po mě chce? Kam mám jít, co mám v životě dokázat, co mám udělat? Zajímají mě důvody.
Až zemřu, moje tělo shnije, já zmizím z povrchu zemského, přestanu existovat, prostě nebudu. Je to tak? Když nebudu, na co tedy budu čekat? A jak vůbec budu moct čekat, když nebudu existovat? Budu moct být vzkříšena nebo ne? Proč? Z čeho mám jak usuzovat?
Žiju-li dobře a je-li Bůh se mnou spokojen, co můžu očekávat?
Nežiju-li dobře a není-li Bůh se mnou spokojen, co mě čeká? Co přijde? Co můžu očekávat?
Vzhledem k tomu, že se mě to velmi dotýká, je to otázka mé minulosti, přítomnosti i budoucnosti, chci to prostě vědět. Má můj život smysl nebo to byl nějaký omyl? Můžu přijmout jenom to učení, které mi dá odpovědi a ne to, které mě nechá v nejistotě. Rozumíš mi, co se ptám?
Dáš mi odpovědi?
Předchozí