Dobrý den všem, kteří se zajímají o porodnici v Žatci.
Rodila jsem tam v listopadu 2004 a Žatec jsem vybrala kvůli kladným ohlasům, které se na mne hrnuly od těch, kteří tam byli.
Hned na úvod napíšu, že jsem byla velice spokojená a napříště bych si určitě Žatec vybrala znovu. Pan primář se jmenuje Ján Richnavský, velmi příjemný, ostatně jako všichni lékaři. Rodí se klasicky na porodnickém křesle (absolutně nic mi na tom nevadilo), před porodem se holí a dává se nálev. Je možnost epidurální analgezie (bezbolestný porod). Pokoje pro první dobu porodní (lidově řečeno "hekárna") jsou vybaveny míčem, žebřinami, a jeden z pokojů také vanou. Rodička má možnost jít kdykoli i do sprchy. Přístup porodních asistentek mě mile překvapil.
Pokoje na oddělení šestinedělí mají televizi, rooming-in - miminka v postýlkách u maminek. Na pokoji je krásný přebalovací pultík s vaničkou, prostorná koupelna s WC, celkově moc hezké prostředí.
Sestry z ženského oddělení mi ochotně stále dokola vařily čaj pro kojící ženy (nešlo mi absolutně kojení).
Dětské sestry poradí s kojením, naučí koupat a vše potřebné.
Jedna z dětských sestřiček na nás všechny působila doslova jako anděl!!! Nechci ji jmenovat, nejsem si jistá, zda by s tím souhlasila, ale dodnes na ni vzpomínám.
Na druhé straně tam byla i dětská sestra, která na nás dělala dojem zcela opačný, docela jsme se jí bály. No ale nic není bezchybné, že.
Takže pokud se rozhodujete, zda do Žatce či ne, pak určitě radím ano.
Jen ještě připomenu, že pokud se narodí nedonošené miminko nebo se ze strany dítěte objeví velmi závažná komplikace, převážejí do Mostu.
Zdraví Petra a miminko 2,5 měsíce
Předchozí