| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ivano, tak já vidím jako základ tu jazykovou bariéru, která asi zakladalky rodičům brání ve vytvoření rodinného vztahu. Švagrová se vdala do USA a její manžel česky zvládá zatím dost málo, tchýně ve svém věku AJ už nepobere vůbec. Vidím, jak si neužívá tchýňka představu jeho návštěvy u nich - nevadí jí, zvykla si na něj, ale to, že se s ním nedomluví, nedorozumí... jí prostě vadí, je to na obtíž tomu vytvoření vztahu. Já s tím mám taky problém, a to se tak nějak domluvím ~d~ Ale nejsem v situaci, že bych kvůli tomuhle musela nějakou návštěvu odmítnout ~;)
Nicméně mám maminku, která má přes 65 let a vidím, jak se strašlivě s věkem mění. To co pro ni roky rokoucí nebyl problém - vychystávala, vyvařovala i pro dvanáctičlenné návštěvy známých, kteří u nás trávívali týdenní dovolené, chystala pro ně lůžkoviny, postele; vařila jim nač měli chuť, starala se o ně kompletně celodenně... postupně jí docházely síly, začala mít větší potřebu spánku, který jí dost rušila návštěva s tím, že chtěla po večerech povídat, nestíhala už tolika vyvařovat... tak postupně jejich návštěvy sabotovala... teď jsme ve situaci, kdy pro nás je návštěva u ní vcelku i opruz, a to nás má ráda, nevadí jí ani můj manžel, ani naše děti, které u ní trávívají celé letní prázdniny... ale když tam jsme, tak se dost vzájemně omezujeme, protože ona musí chodit spát dřív než chodíme my, my se pak musíme dost omezovat a chodit spát dřív než bysme rádi... Mamka začíná být unavená i z toho, že má připravit pro nás lůžkoviny, že pak odjedeme a ona musí více uklízet a nedej bože když se tam chceme třeba další víkend zastavit na jedno přespání - okamžitě vidí, kolik s tím bude mít práce na tak krátko... (dříve tohle fakt neřešila). Zcela jiné to bylo v době, kdy jsme neměli psa a pouštěla nás ségra do jejich bytu (nahoře nad mamkou) a my jsme měli své zázemí, své všechno a dolů za nimi jsme chodili jen na snídani, oběd, kafe... Užívali jsme si to obojí. Zakladatelka píše, že mají malý domek - i to je podle mě kámen úrazu. Nedivím se tomu a jde to podle mě s věkem, nehledala bych v tom žádné špatné vzatahy. Já taky začínám na sobě pociťovat, že jsem na tom jinak než jsem byla před cca šesti lety. Začínám mít potřebu pravidelného spánku - když jdu spát později - okolo půlnoci, což jsem dřív chodívala běžně, tak se mi začíná točit hlava... prostě stárneme ~d~ Myslím, že teď se nám to mluví! Ale jak na tom skutečně budeme za pát let - třeba i desítek let, to nemůžeme posoudit ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.