Přidat odpověď
Já myslím slušnost v širším slova smyslu. Ne jen uhlazená mluva, ale i slušnost v jednání. Nejde mi např. jen o hulvátské chování a hrubost, vadí mi ještě více různé podrazy či pomlouvání bývalých nejbližších spolupracovníků. Slušnost, o kterou mi jde, vychází z určitého vnitřního postoje vůči lidem kolem. Být slušný, protože si těch lidí nějak vážím. Hulvátství je jen projevem arogance a pohrdání vůči těm lidem, kdy se dotyčný ani nenamáhá maskovat do vnější zdvořilosti.
S tím souvisí i distancování od komunismu. Problém není Zemanova komunistická minulost, ale jeho současný vztah ke komunistům, kteří se nyní vzhlíží v Číně, stále hájí ruské zájmy, navzdory tomu, že Putin nerazí komunistický systém, ale jde spíš o návrat k carismu.
Nejhorší je, že Zeman se účelově spojí s každým, dokud to pro něj bude výhodné. Jakmile výhodnost skončí, bez skrupulí zas obrátí a z nejlepšího přítele bude klidně nejhorší nepřítel. Takovéto podrazáctví lze najít v chování komunistů, protože oni se jezdili učit do Ruska a později Rusové je jezdili učit k nám. Tohle křiváctví, to je typicky ruské chování. Nemá ani tak co dělat s nějakým teoretickým marxismem, i když ten pokládám za zhoubu taky a není náhoda, že mu podlehli právě Rusové.
Předchozí