spirálko - já mám tři děti, hrozný nespavce, potřebují hrozně málo spánku ani ne tříletý spí jen 9 h denně a to se ještě i v noci docela budí, flašku už jsme odbourali, takže vlastně už nic nechce, max abych si k němu lehla..
ale všichni od určitého věku usínaly v pohodě a to proto, že jsem vždy dávala děti spát až když byly unavení a postupem, už kolem druhého roku, prostě začaly chodit spát samy, když únavu cítily. Co na tom, že syn necelé tři roky, jede od rána od šesti celej den jak turbo myš a usíná až okolo deváté... on prostě spát nepotřebuje (syn od kamarádky stejně starý spí o 4-6 hjodin denně víc než můj).. ale zase když ten můj je unavenej.. tak jde bez řečí, vypije mléko, vyčistí se zuby. lehne a do pěti minut spí, zu tené pohádky a když zrovna nemůžu, tak si zaleze klidně sám..
myslím, že tvůj chlapeček není unavený a potřebuje ještě prostě vybít nadbytečnou energiii... tak co ho prostě víc vybít, utahat a zkusit dát spát o hodinku dýl... protože stejně z toho, že ho hodinu a půl uspáváš nic nemáš, nemáš svůj klid.. takže co třeba opravdu ho nechat vzhůru dýl.. a dát ho spát o hodinu později, mlíčko a dobrou a uvidíš, že usne o moc lépe.
držím palce.. někdy je to kunšt.. na každé moje dítě fungovalo něco jiného.. ale základ jsem měla vždycky v tom, že dávám spát unavené dítě a to opravdu unavené, ne že já si už potřebuji oddechnout, tak se ho snažím dát spát.