Celé dětství jsem rodiče vinila z toho, že mi dali to nejpitomější jméno na světě Blažena. Nenáviděla jsem každé představování a nebyla žádná varianta, která by se mi líbila. Jméno je po babičce, se kterou jsem jako malá moc nevycházela a tak jsem vždycky říkala, že si jen chtěli šplhnout a stejně jim (mně) to bylo houby platné... I jako dospělá jsem měla pocit, že někteří lidé mají potíže mě oslovit - a tak jsem začala používat podobně znějící běžnější jméno Blanka. A ejhle, nejenže to pomohlo v navazování kontaktů, ale i ti kteří mě začali oslovovat nejprve Blanko se po nějaké době dostali k mému skutečnému jménu. A tak se dnes vždycky představím svým jménem a dodám i Blanku a nechávám je vybrat... Jo a doma mi steně říkají Ájo...
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.