Tak to je blbý. Zrovna řepa je dost zásadní. Protože jestli ti nebudou všechna, nebo alespoň většina těch jídel chutnat, nemáš šanci u toho vydržet. A trápit se s tím krátkodobě jen měsíc nemá smysl. To pak zase nabereš. Tohle je napořád, i když to lidi neradi slyší.
Jinak bych chtěla ještě dodat k některým negativním předchozím příspěvkům: kdo si přečte jen okleštěný jídelníček, ale nečetl knížku, kde jsou vysvětlené principy, tomu to musí připadat jako šíleně chudá strava. Ty principy jsou ale myslím důležitější než konkrétní to které jídlo. Knížku neradím proto, že by v ní byla nějaká pošahná filosofie, bez které se to neobejde, ale proto, že v ní je vysvětleno, na čem to vlastně jakože stojí.
Za další: hodila jsem si jen tak bajvočko do kalkulačky první den a víte, co mi vyšlo? Sacharidů dostatek, bílkovin ne kopec, ale dostatek, akorát kvanta tuku (ale převážně nenasycených mk) - to by asi vytknul běžný výživový poradce.
No a zpátky k té řepě: zkusila bych řádně okořenit (zpočátku přetlouct těma kyselýma okurkama v salátu), zkusit jinou formu (šťáva, pečená řepa, boršč bez masa, dušená jako zelí...), zkombinovat s jinou zeleninou, třeba se to časem poddá. Nelámat přes koleno, to je pak jen stres a to za to nestojí