Přidat odpověď
Mne sa skrátka prieči predstava, že by sme si niekam do reštaurácie vyrazili, usadili sa a prišiel by čašník a poslal by nás von. Moje deti budú mať 5 rokov, svet okolo seba už vnímajú. Ako by som im to vysvetlila? Že pán majiteľ apriori predpokladá, že sa budú správať nevychovane a rušiť ostatných?
V zmienenej reštaurácii síce dali na dvere nálepku s preškrtnutou buginou, ale podľa toho, čo píšu v statuse, sa ich zákaz týka aj detí, ktoré už nie sú v kočíku. Kde je tá veková hranica, od ktorej si tam rodičia môžu zobrať deti bez toho, aby boli takto konfrontovaní? A kto si dovolí určiť ju, ak plánuje podobný zákaz? 4-ročné dieťa sa môže správať vychovanejšie ako 10-ročné, alebo ako dospelý. Podnapitý hlučný Anglán, čo si príde do lacnej "východnej Európy" vyraziť z kopýtka je vítanejším zákazníkom?
Ide o princíp. To nie je kasíno alebo "striptíz" bar, kde vládnu práva ochrany mládeže. Pochopila by som preškrtnutý kočík, ak by znamenal: nemáme tu na kočíky miesto. Ale ak znamená: s deťmi dnu nechoďte, pomyslím si: strčte si svoj podnik do pr...... Ako mäsožravec mám kopec iných možností, kde sa s deťmi najesť. Zatiaľ...
A čo si s touto nálepkou počnú vegáni mi môže byť srdečne jedno. Alebo nie?
Předchozí