A co to zkusit spravit?
Mně se zdá, že dneska staršně moc lidí chtějí všechno bu´d anebo...ale ono nic není černobílé.
A tím, že od manžela odejdeš, sice možná něco vyřešíš, ale přijdou zas jiné problémy.
Pokud není partner fakt "nepoužitelný" a vztah naprosto vyhaslý, dá se leccos.
strašně moc k pochopení vztahů a impuls ke změně doma mi daly knihy od K. Lemana a strašně moc mi pomohla pochopit vztahy taky knížka od Chapmana Pět jazyků lásky - je i na Ulozto.cz a velice krásně se čte.
osobně si ymslím, že by se to mělo vyučovat i ve škole...aby ldii věděli, že každý potřebuje mít plnou svou "citovou nádrže" a že každý slyší na jiné podněty...
Pokud si lidi nerozumí, myslí si, že jejich vztah už není funkční a někdy stačí tak málo.
Škoda, že tu není žádný psychlog, který by se títmto zabýval, škoda, že se to neučí už ve škole.
Moje 13tiletá dcerka přesně dokázala určit, kdo z blízkého okolí mluví "jakým jazykem" a pomohlo jí to v tom, že rozklíčovala, jakým způsobem ji kdo z blízkých má rád. pomohlo jí to a navíc jsme se docela pobavily a nasmály
.
Doporučuju...i třeba prod alší vztah...
prostě já bych tot ak lehce nevzdávala, nikde nic není dokonalý a perfektní, každý člověk má svoje chyby a pokud oba chtějkí, dá se hodně...