Pokial si budem moct oficialne vybrat personal (al. len lekara), ktory mi bude pomahat pri porode, tak nie je problem - normal to spolu pri nejakom predporodnom stretnuti prejdeme... ak to vsak takto oficialne nepojde, co je velmi pravdepodobne, na porodnicke oddelenia vybranych nemocnic poslem (postou doporucene) vedeniu porodnice moj porodny plan s oficialnym sprievodnym listom a ziadostou o oficialne vyjadrenie k tomu, ci u nich na oddeleni je problem vo vseobecnosti akceptovat tento porodny plan (a ak ano, preco) a po konecnom vybere porodnice si tento plan necham podpisat vedenim oddelenia. Od pomahajuceho personalu pri mojom porode budem vyzadovat, aby si ho (taky podpisany ich vedenim) precitali skor ako zacneme spolu "interagovat" (toto bude obhospodarovat asi moj sprievodca) a takisto plan tesne pred terminom odovzdam na oddelenie vo viacerych exemplaroch a poprosim ich, aby ho nechali k dispozicii personalu. Ked to na nas pride, tak najprv budeme telefonovat do porodnice, ze priblizne za nejaky cas dojdeme a sluzbukonajuci personal si ma moznost prehliadnut moj porodny plan... Je to trochu krkolomne, ale inu moznost nevidim.
Nastastie som mala tu cest osobne sa stretnut s vedeniami porodnic, ktore pripadaju do uvahy a viem, ze ak na nich "pritlacim", tak mi sami poradia najefektivnejsi sposob realneho distribuovania mojho porodneho planu "na bojisku" ;-)
A ak nepochodim v ziadnej porodnici, tak stale mam este moznost za 17tisic CZK mat dostojny porod na Obilnom trhu v Brne (tamojsi primar Petrenko je Bratislavcan a aj sa trosku osobne pozname...) pripadne porodit doma (ak by som prehovorila nejakeho odbornika, aby mi pomahal a vsetko okolo tehotenstva by klapala tak dobre ako doteraz).
Je to smutne, ale ratam aj s alternativou, ze nepochodim v ziadnej dostupnej slovenskej porodnici... a to mozes vidiet, ze nic nenormalne neziadam. Skratka nie som ochotna pristupit na hru "Robime to vsetkym (uz 40 rokov ;-) )- budeme aj vam!"
Předchozí