| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

zuzini - já myslím, že to není tak černobílé - a tím nemyslím nic rasistického :-)

S Romy jsem poměrně dlouho pracovala - učila jsem je (puberťáky) a spolupracovala s Romy, kteří zajišťovali komunikaci mezi učiteli a rodiči žáků.
S těmi jsem toho poměrně dost nažvanila a nadrbala.

Asi takhle - v té době jsem se připravovala na bakalářky ze sociální práce. Zoufalá - co není praxe, to se prostě zpaměti drtí těžko a já jsem navíc na tyhle úředničiny úplný idiot.
V průběhu trhání vlasů jsem zjistila, že část rodin mých žáků má poměrně slušné příjmy od státu, protože vědí, nač se zeptat, a co chtít.
Poslat je k části bakalářek s názvem Sociální práce, přinesou jedničku :-)
Dobrovolně to totiž žádná sociálka, pediatrička, doktor...nesdělí, neporadí - pokud se člověk sám nepídí, nedostane nic.
Oni se pídí a budiž jim přáno - často žijou v takových podmínkách, že i ty záviděné sumy jsou polovina toho, co by opravdu potřebovali.

Jenže ne všichni se umí pídit.
Ti se pak zčásti živí zločinem, zčásti prací, kterou blbě shánějí.

A bílí?
Stačí můj vlastní příklad.
Kdyby nebylo rané péče, nikdy bych se nedozvěděla, nač má můj syn s chromozomální vadou nárok.
A že toho je (příspěvek na péči, na mobilitu, boty, plenky, lázně...) - netušila jsem a hlavně - nenapadlo mě se pídit... ~d~

Měla jsem je ráda - všechny moje žáčky i kolegy.

V tom projevu samosebou rasismus zaznívá, ale tomu pánovi bych odvětila, ať nikam necpe naše etnikum, když v jiných zemích mají podobné problémy zase s jinými etniky - tak to holt je a ještě dlouho bude.
Němci mají Turky, Američani černochy, Francouzi Araby... ~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.