Přidat odpověď
To nepřeháněj. Ale běžně ve městech jsou místa, kam se rozhodně nevyplácí chodit, pokud možno ani jezdit - a i ti slušní Romové by tam nohu nevstrčili a pokud se tam octnou, vší silou se snaží odtamtud dostat a berou to jako dno.
Ale tuhle jsem tam vezla dvě romský holčiny z tréninku - bylo pozdě a nechtěla jsem, aby šly přes celé město samy. Ony se styděly, že vidím, kde bydlí. Ale nevydržela jsem a řekla, že zírám, že vloni to místo bylo šílený, doslova - spína, bordel, krámy.... - a co se stalo, dvůr zametený, žádný bordel, krámy, kytky na oknech.......... tak se uklidnily a řekly mi, že nějaký jejich strýc dostal práci - je v té budově správcem a že prý umí zatočit s těmi, co tam dělají bordel a dokonce umí zařídit jejich vystěhování, takže teď tam jsou prý jen ti slušní. Nebylo mi jasný, kam je stěhují - tohle je ubytovna pro sociálně slabé rodiny a je města - ale jsem ráda, protože už tohle místo prý nemusí objíždět při výletech na kole, což je asi 5 km navíc.
A myslím, že pokud by správce nebyl Rom, tak by neuspěl - ale když je jejich a má nějakou váhu, tak ho nejspíš poslouchají.
Předchozí