Přidat odpověď
Budu tu asi za asociála, ale já s poslancem souhlasím.
Měla jsem tu čest několik let pracovat jako sociální pracovnice. Už při zaškolování mi starší a zkušenější vysvětlovali, že romům je třeba přiznat všechny dávky, na které mají nárok (bílým to lze zkrouhnout). Prý proto, že romové jsou agresivní a někdy jde o život, když se dávky nedají, druhak bych mohla být obviněna z rasové diskriminace romů. Když jednou na mě romové vytahli nůž a chtěli s emi pomstít, že jsem jim nedala jednorázovou finanční pomoc (koupili si gauč a televizi a do konce měsíce neměli údajně na jídlo), vzdala jsem to a šla pracovat na personání oddělení jedné stavební firmy. V té době jsme měli málo pomocných dělníků a tak mám úřad práce posílel nezaměstnané. Romové už od dveří ječeli, že opráci nemají zájem, že jen chtějí razítko, že u nás byli a že je nechceme :(.
Pravdou je, že romové nemají zájem o vzdělání (rom s maturitou je bílá vrána), nestojí o práci. Ano, žijípodstatně hůř, než bílá většina. Nějak jsem ale přesvědčená o tom, že si za to mohou sami, že zneužívají náš sociální systém.
Předchozí