| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pre adelaide k.:
Mária Terzia im dala pôdu, aby sa usadili a obrábali ju. Vyprdli sa na to a odtiahli. Nazvala by som to naturálnou sociálnou dávkou.

V Košiciach pre nich za socíku na exkluzívnom mieste pri pod lesom postavili sídlisko, parádne sídlisko. Čo s ním urobili vie hádam každý, je to snáď najznámejšie československé rómske sídlisko.
Bola som ako dieťa vychovávaná k tolerancii k tomuto etniku. Kým som dospela, zmenili názor aj moji rodičia, aj ja. Nepoznám už takmer nikoho v okolí, koho by neokradli, vidím ich každý deň, ako sa vozia zadarmo, ako deti posielajú žobrať, miesto toho, aby ich poslali do školy. Projektov bol kopec a nefunguje nič. Malá zmena nastala potom, ako začalo byť vyplávanie detských prídavkov na ich školskú dochádzku, ale vyplácanie soc. dávok na pár hodín verejnoprospešných prác (čo sa ale nedodržiava).
Ak tu niekto píše, že chudáci Rómovia nedajú 12-ky, tak sa pýtam, či sú nejakí iní, ako nerómske obyvateľstvo, ktoré 12-tky dáva. Kým kopec ženských robotníčok robí za pár šupov, týmto naším spoluobčianska stačí zájsť po podporu.
Doteraz si pamätám na veselú reportáž, ako sa pri popíjaní pálenky sťažovali, že sú "take chudobne, že ani na pohariky nemaju..."

Pre ilustráciu - neviem o žiadnom inom etniku v našich dvoch krajinách, ktoré by dokázalo urobiť toto. Ak sa mýlim, tak ma prosím opravte. Alebo mi ukážte toho, kto ich donútil takto zdevastovať DAROVANÝ majetok. Ani im sa tam už nepáči, chcú nové a sú presvedčení, že na to majú právo... Ak ešte niekto bude tvrdiť, že sa desaťročia, odkedy sa tam nasťahovali, neprišli na to, kde sú smetné koše, že sanita a linky sa nevytrhávajú a nepália, že sklá na oknách sú na to, aby im do bytov nefúkalo, tak by mal dostať metál za naivitu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.