Přidat odpověď
Viděly/i jste taky to video z Hradu? Tentokrát to vrávorání, zakopávání a ne sice pády, ale zachytávání se a opírání o stěnu, to není z nemocného palce. Tím pan prezident trpěl předtím a už to vyléčili. Tentokrát se prý jedná o lehkou virózu. Já nevím, ale takhle přijít do práce, tak by v dosti firmách to byl poslední pracovní den s propuštěním na hodinu pro hrubé porušení pracovní kázně. Když mám virózu, tak rozhodně nekroutím hlavou a nemám projevy, jak náš pan prezident či bývalý ruský prezident Jelcin.
Že tu jsou problémy s pitím, o tom mluvil i bývalý politik Daniel Kroupa. Ale nečekal jsem, že se to projeví tak rychle. Jedna věc je, když někdo, kdo je ve funci pár let, tak ho párkrát kamery nachytají, jak se někde trošku motá. To je ostuda, jenže tady není politik ve funci třeba dva roky, ale zatím dva měsíce. A to motání je už po druhé, co si pamatuji. A to nesleduji politiku zas tolik. Já jsem myslel, že se pane prezident bude držet díky té funkci. Že co si dovolil občas jako premiér, tak se nebude opakovat v nejvyšší ústavní funci.
Opak je pravdou. Ono, pokud někdo má alkoholové problémy, tak se stav většinou nelepší. Pokud nejde na léčení a nedostane to pod kontrolu. Pokud nevyvine kázeň, tak se to leda horší. Co zamlada zvládal, tak už nezvládá. Zahraniční noviny psaly o alkoholu odolném hromotlukovi. Mýlily se, náš pan prezident je možná hromotluk, nikoli alkoholu odolný. Spíš sedí ty britské noviny, "a chain smoker and heavy drinker". To ano, ale nejde o pití, které by se schovalo. Všichni hodnostáři se v tom videu chovají normálně, důstojně situaci. Jen pan prezident to nezvládá. Zato jeho kancelář nás zásobuje lžemi, které to mají vysvětlit.
Měli jsme proruského prezidenta už dříve. VK fakt nemusím, jenže on měl a má značnou osobní sebekázeň. Nejde jen o nějaké sportování, to v těchto letech nutné není. Ani nejde o bezvadné oblečení, i zde by výjimečně člověk něco prominul. Mně tu prostě chybí elementární pocit zodpovědnosti. Pokud někdo dělá řidiče a rád se napije, tak musí vědět, kolik si toho večer může maximálně dát a kdy musí přestat. Je smutné, že co si nemůže dovolit řadový pracovník v dělnické či jakékoli jiné profesi, tak to skvěle prochází u hlavy státu. Náš nový prezident je nejen proruský a komunistům a Rusům leze do pozadí víc, než bych si uměl představit, že je možné. On trpí i tou ruskou slabostí pro alkohol. Jenže v Rusku už dávno alkoholik nevládne. Putin vládne železnou rukou a osobně je velmi disciplinovaný. Nemám ho rád, ale neopíjí se, určitě ne tak, aby to pak ovlivňovalo jeho funci.
Předchozí