Přidat odpověď
Důstojnější by byla Němcová, Sobotka, Dienstbier, Fischer nebo i ten Franz a ten seznam by mohl být dosti dlouhý. Já pamatuji bošlevické prezidenty, zejména Svobodu a Husáka. Za Novotného jsem byl ještě moc malý, abych z toho měl nějaké výrazné vzpomínky. A Husák i Svoboda se uměli chovat reprezentativně, přestože to byli komunisti. Husák byl inteligentní, mluvit uměl, neměl poučovací mánii jako Zeman. Jako komunistu jsem ho rád neměl, netvrdím, že byl charakter. Nebyl ale opilec.
Zeman nás posouvá spíš ke Gottwaldovi, kde jsem četl, že měl značně zvětšená játra důsledkem pití. A o opileckých příhodách Zápotockého vím taky dost. Ten se údajně zpil tak, že ho museli z hospody odnášet. Jenže to ještě nebyl prezident. Jak fungovali ve funci, to těžko asi posoudíme, tehdy by žádný takový záběr nesměl do televize.
Před lety Ján Slota omlouval vypitím pár panáků, že šel močit někde v restauraci z terasy. Doufám, že se toho nedočkáme, že zůstane jen o toho motání. V něčem to je dobré, asi to výrazně ovlivní příští prezidentskou volbu. Jenže 5 let permanentní ostutdy, z toho nadšený fakt nejsem.
Předchozí