Přidat odpověď
já měla přísosku, jak nebyl u prsu, tak ječel, takže 2 hodiny v kuse ze sebe dělat dudlík nebylo nic vyjímečnýho... a dalo se. každý den na konkrétní hodinu sem vařila pro 2 chlapy oběd, dali vědět většinou až tak v 10, že budou doma za hodinu, za 2, nebo za 3... a chtěli se najíst, jako opravdu najíst. do toho domácnost. já neříkám nechat dítě řvát, ale ono to jde i s tím mimčem, zvlášť když se řídíš co se týče jídla jen sebou, ne manželem, nebo staršíma sourozencema. příprava jídla trvá tak 20 minut, pak už se jídlo může dělat samo.
husté zeleninové polévky
zapékaná zelenina a maso rovnou i s přílohou
dále ti prozradím sladké tajemnství - ne vždy se brambory musí loupat, zlášť od pekáče k ostatní zelenině je stačí odrhnout drátěnkou a nazdar, tvá máňa...
on i zeleninový salát s trochou kvalitní šunky a třeba vejcem na tvrdo a bagetkou je dobrý oběd
kup si mleté maso a nadělej si polotovary do mrazáku - umíchej si maso na sekanou, na karbanátky, na kuličky k rajské omáčce, na čevabčiči. rovnou to ušoulej a zamraž a pak večer jen vytáhneš, necháš rozmrznout a hotovo máš hned.
prostě nad tím přemýšlej, ne že v 11 dopoledne brousíš po lednici co by sis jako dala k obědu. v tuhle dobu sem si fakt pečlivě psala jídleníček alá angrešt, abych věděla a nemusela to řešit.
rýže sem si třeba uvařila více a jednou ji měla jako přílohu ke kuřecím nudličkám, podruhé sem podusila zeleninu klidně z pytlíku a zamíchala s rýží jako takové dost improvizované rizoto
Předchozí